Je draagt reeds jaren een bril of contactlenzen, maar je bent wat afgeschrikt door de prijs van ogen laseren? Dat is volledig begrijpelijk. Daarom hebben we een overzicht gemaakt met al onze tarieven, waarbij je zal zien dat we bepaalde types ooglaser al goedkoop kunnen uitvoeren, vanaf 1.150 euro per oog.

Wij hebben een all-in tarief. Reken dat de nacontroles inbegrepen zijn, een eventuele herbehandeling de eerste twee jaar (alhoewel dit zeer zeldzaam is) is ook in de prijs van de ooglaserbehandeling inbegrepen.

Natuurlijk komt niet iedereen in aanmerking om zijn ogen te laten laseren, daarvoor dien je eerst eens een raadpleging vast te leggen voor screening. Hierin zit de terugbetaling door de basisverzekering verrekend (meestal van 100 euro per oog), op voorwaarde dat de ingreep gebeurt door een in België RIZIV geaccrediteerde arts.

Wat kan ik besparen door mijn ogen te laten laseren?

Met ooglaseren heb je een dubbel voordeel: op lange termijn ga je een pak minder kosten hebben aan contactlenzen en brillen, én het bespaart je een hoop rompslomp met je bril of contactlenzen. Je bespaart met een ooglaserbehandeling je maandelijkse kosten voor contactlenzen, contactlensvloeistof, je kosten voor een eventuele reservebril.

Op langere termijn gaan de meesten na 45 jaar ook een leesgedeelte in de bril nodig hebben, en zo’n multifocale bril kost al gauw een 1.000 euro.

Nu gaat een ooglaser je zicht goed maken voor veraf, maar het leesprobleem bij 45+ers niet oplossen, maar het zorgt er wel voor dat een goedkope leesbril meer dan goed genoeg is voor je scherp zicht dichtbij.

ooglaseren goedkoop

Gegarandeerde kwaliteit en veiligheid

Veiligheid en kwaliteit staan bij ons altijd op de eerste plaats. Met oogartsen met goede ervaring, verschillende technieken, de modernste ooglaserapparatuur en een toegewijd team dat altijd voor jou klaarstaat, kunnen wij onze klanten die hier hun ogen hebben laten laseren, volledige tevredenheid bieden.

Hoe verloopt ogen laten laseren?

Gewoonlijk plannen wij voor ooglaserbehandelingen een vooronderzoek voor patiënten binnen enkele weken na ontvangst van hun eerste contact. Daarna kunnen we de ingreep uitvoeren in de maand die volgt op het medisch vooronderzoek.

We beginnen met het meten van je hoornvliessterkte (met Pentacam HR en Corvis sterktemeting), vervolgens maken we een scan van jouw traanfilm (met een Avanti epitheliale kaart), en tenslotte onderzoeken we of het mogelijk is om je ogen te laseren in de Oogkliniek in Brugge.

We beginnen met uitgebreide controles om te bepalen wat de beste behandeling zal zijn en of het beter voor jou is om een ooglaserbehandeling te ondergaan of nieuwe lenzen te implanteren.

ogen laten laseren

De beste apparatuur

Door gebruik te maken van de nieuwste generatie lasers voor de laserbehandeling van ogen, kunnen wij operaties uitvoeren die veiliger, sneller en nauwkeuriger zijn dan in het verleden.

Sinds 2022 hebben wij de Visumax 800 ooglaser van de volgende generatie in ons centrum – de gouden standaard voor SMILE en LASIK procedures. Als gevolg van het geavanceerde ontwerp en de automatisering zijn meer stappen volledig geautomatiseerd – waardoor wij nog soepeler en nauwkeuriger kunnen werken dan ooit tevoren!

Goedkope ooglaserbehandelingen voor bijziendheid

Myopie of bijziendheid is een oogafwijking waardoor je het beste ziet op korte afstanden en slechter op lange afstanden. Eén manier om dit type bijziendheid te corrigeren is door een laserbandeling van de ogen. Hierbij zal de ooglaser jouw hoornvlies een beetje afvlakken – waardoor het zicht weer helder wordt en je goed en scherp kunt zien.

Op de lange termijn (45+) zullen de meeste mensen die een leesbril nodig hebben, deze nog steeds nodig hebben, net als ieder ander die perfect op afstand ziet. Als je bang bent dat je een bril op sterkte nodig hebt om boeken en kranten te lezen, kunnen we jou ook lenzen met extra sterkte geven – bekend als ‘Laser Blended Vision’ of LTV – om je te helpen. Wij zullen tijdens het consult bepalen of je in aanmerking komt door jou een aantal vragen te stellen en een aantal belangrijke dingen te onderzoeken.

Goedkoop ooglaseren bij verziendheid

Verziendheid of hypermetropie, is één veel voorkomende aandoening aan de ogen waardoor je objecten in de verte beter ziet dan objecten dichtbij. Dit kan worden gecorrigeerd met brillen en contactlenzen die “plus”-sterkten hebben.

Dit zijn mensen die al jaren een sterk gezichtsvermogen hebben, zowel dichtbij als veraf, maar wanneer zij hun focus beginnen te verliezen op voorwerpen dichtbij, zoals boeken of tijdschriften.

We kunnen een excimer ooglaser gebruiken om sommige vormen van verziendheid te corrigeren. Bovendien implanteren wij vaak multifocale lenzen bij oudere patiënten die presbyopie hebben ontwikkeld en een leesbril en een correctie van het vertezicht nodig hebben.

Leesbrilcorrectie

Welke methode van ooglaseren het beste is, hangt echt af van de patiënt. Voor mensen die bijziend zijn en problemen beginnen te krijgen met lezen, geven wij de voorkeur aan Laser Blended Vision: dat is een ooglasertechniek die ook leescorrectie toevoegt.

Bij verziende patiënten implanteren we meestal multifocale lenzen, zodat ze zowel dichtbij als veraf goed kunnen zien. In deze procedure vervangen wij je eigen lens door een nieuwe, die dan scherp zal zien voor zowel veraf als dichtbij.

Pijnloos ooglaseren

Ooglaseren wordt onder algehele verdoving uitgevoerd, en de ogen kunnen vóór de operatie worden getest op pijngevoeligheid. Sommige patiënten voelen een licht ongemak of een lichte druk tijdens de ingreep, maar het is mogelijk dat je niets ongewoons merkt.

Na een LASIK ooglaserbehandeling kan je een licht gevoel van irritatie hebben dat meestal verdwijnt met een nazorg met kunsttranen of een lichte pijnstiller indien nodig.

Als je echter een LASEK-behandeling ondergaat – die wordt uitgevoerd zonder een flapje te maken – zal je de eerste drie tot vijf dagen pijn voelen terwijl je hoornvlies geneest. De wond geneest vanzelf, met weinig kans op complicaties.

ogen laseren

Een snelle en betaalbare ingreep

De gehele procedure, vanaf het moment dat je de laserruimte binnengaat tot het moment dat jouw chirurg je vertelt dat de procedure voorbij is, duurt meestal tussen de 15 en 20 minuten.

Verwacht een uur in het lasercentrum, waar we vooraf wat tijd zullen nemen voor extra metingen en om je kalmeermiddel te laten inwerken. Na je laserbehandeling, zal je eveneens een snel herstel merken.

Hoelang blijft het zicht scherp na de ooglaserhandeling?

Ooglaseren zorgt voor een permanent goed zicht, maar na jouw 45ste zal je langzaam een leesbril nodig hebben – net als andere mensen die geen bril meer nodig hebben om voorwerpen in de verte te zien.

Voor sommige mensen kan Laser Blended Vision goede resultaten opleveren als zij een dominant oog hebben voor het zien van veraf, terwijl hun niet-dominante oog meer gewend is aan lezen.

Op zeer lange termijn (meer dan vijftien jaar) kan de sterkte van een oog altijd een beetje schommelen, maar de meesten hebben nooit een bril nodig voor ver zien of dragen hem hoogstens tijdens het autorijden.

Waarom zou ik mijn ooglaserbehandeling laten gebeuren via de Oogkliniek in Brugge?

Dr Steven Renier is reeds jaren gespecialiseerd in ogen laseren. We zijn ervan overtuigd dat hoe meer je op een bepaalde ingreep toelegt, hoe meer je dit doet hoe beter de resultaten zijn.

We doen onze ooglaserbehandeling dan ook in de LaserVisionClinic in Gent, het grootste lasercentrum van Vlaanderen waar we samenwerken met 32 chirurgen om de beste knowhow en de beste apparatuur te kunnen combineren. Want kwaliteit en veiligheid gaan altijd voorop.