Home » Wat doen we? » ogen laseren » terugbetaling

Je draagt reeds jaren een bril of contactlenzen, maar je bent wat afgeschrikt door de prijs van ogen laseren? Dat is volledig begrijpelijk. Daarom hebben we een overzicht gemaakt met al onze tarieven, waarbij je zal zien dat we bepaalde types laser al goedkoop kunnen uitvoeren, vanaf 1.150 euro per oog (terugbetaling door de mutualiteit mee gerekend). Reken dat de raadplegingen nadien inbegrepen zijn, een eventuele herbehandeling de eerste twee jaar (alhoewel dit zeer zeldzaam is) ook in het pakket inbegrepen is.

Hoeveel wordt terugbetaald door de mutualiteit?

De terugbetaling door de mutualiteit hangt ervan af bij welke mutualiteit je bent aangesloten, en waar je woont, omdat mutualiteiten vaak per provincie zijn georganiseerd en daardoor de tarieven soms kunnen verschillen.  Hierbij een overzicht voor de West-Vlaamse mutualiteiten, per 1 januari 2019. Ze zijn alleen van toepassing wanneer de ingreep gebeurt door een in Belgie RIZIV aangesloten oogarts.

De verschillende technieken + kostprijs van ogen laseren vind je hier.

Christelijke Mutualiteit100 euro per oog

Bond Moyson100 euro per oog

PartenaStandaard polis: 100 euro per oog, Medicalia polis: een maximum van 600 euro.  Het bedrag is ook afhankelijk van hoe lang je al aangesloten bent.

Onafhankelijke Mutualiteit30 euro per oog

Liberale Mutualiteit100 euro per oog

Welke verzekering betaalt de ingreep terug?

De meeste hospitalisatieverzekeringen hebben geen terugbetaling voor dergelijke operaties. De enigste uitzondering is:

DKV: deze heeft in bepaalde polissen een terugbetaling voorzien (tot zelfs de volledige ingreep), best neem je (indien je bij hen bent aangesloten) eens met hen contact op om te zien of dit bij jou het geval is.

Medicalia polis van Partena: 75% van het bedrag terugbetaald, met een maximum van 1.500 euro.  Dit is ook afhankelijk van het aantal jaar dat je reeds aangesloten bent.