Ogen laseren: enkele ervaringen van onze patiënten

Hieronder vind je ervaringen van patiënten die hun ogen hebben laten laseren. Onze  eigen ervaringen met ooglaserbehandelingen kan je hier nalezen.

Hoe gaat een ooglaserbehandeling in zijn werk?

Meestal kan je de afspraak voor een vooronderzoek binnen de paar weken boeken (zie groene knop hierboven ‘maak een afspraak’) en kunnen we de ingreep binnen de maand uitvoeren. We gaan u eerst op onze consultatie in de Oogkliniek in Brugge onderzoeken om te zien of het mogelijk is om uw ogen te laseren. Dan meten we de sterkte op, we nemen verschillende scans van het hoornvlies (Pentacam, OCT epitheelmap) en we analyseren de tranenfilm. Vervolgens doen we een uitgebreid onderzoek om de huidige situatie te kennen, en om te zien wat juist de verwachtingen zijn.

Ondanks ik het dragen van mijn contactlenzen goed verdroeg vond ik deze een dagelijkse last. Een goede vriend raadde me dr. Steven Renier voor laserchirurgie aan. Ik werd goed en vlot ontvangen in de Oogkliniek in centrum Brugge. Een geolied team. Na een gedetailleerde uitleg over de verschillende laserprocedures bleek de SMILE ooglaserbehandeling voor mij de beste keuze. Ik was snel overtuigd en twee weken later vond de ingreep plaats in het Lasercentrum te Drongen. Uiteraard was ik wat nerveus maar een vriendelijke en professionele ontvangst stelde me gerust.

Tijdens de procedure werd ik goed begeleid door dr. Renier. Een uur later kon ik terug naar huis. Ik rustte 2 uur uit met mijn ogen dicht en daarna kon ik met de UVbril (gekregen in het lasercentrum) perfect scherp zien. Daags na de ingreep was ik terug aan het werk zonder oogirritatie. Gedurende 2 maand had ik een lichte irritatie ’s morgens bij het opstaan. Maar dit duurde nooit lang. Kortom, ik ben een zeer tevreden patiënt en ik raad dr. Renier en de Oogkliniek iedereen aan!

Pierre F, De Haan, SMILE

Na een 15tal jaar lenzen en bril te hebben gedragen was ik dit meer dan beu en besloot informatie in te winnen over ooglaseren.  Een quickscan en een vooronderzoek toonden aan dat ik in aanmerking kwam voor de behandeling. Niet lang daarna besliste ik om de lasering te laten uitvoeren. Ongeveer een maand na de onderzoeken kon dit plaatsvinden. De schrik en zenuwen die ik hiervoor had, waren achteraf gezien onnodig.

De behandeling verliep zonder problemen. Dr. Steven Renier legde voor -en tijdens het laseren elke stap zeer goed uit. De eerste uren had ik een irritant gevoel aan men ogen, alsof er zand in zat. Mijn ogen dichthouden en rusten was de oplossing.

De volgende ochtend moest ik op controle komen. Mijn ogen voelden uiteraard nog gevoelig aan, maar ik kon al scherp zien. Na het laseren moest er op 1 van mijn ogen een lens geplaatst worden ter bescherming van een flap. Deze werd weg gehaald tijdens de controle. Een UV-bril en oogdruppels worden na de behandeling meegegeven. Ik heb de druppels nog een paar weken erna om de 2uren blijven gebruiken. Dit gaf me een aangenamer gevoel, vooral omdat ik al altijd iets drogere ogen gehad heb.  Hierna ben ik nog 2 keer op controle geweest en nu bijna 3 maanden later voelen ze helemaal normaal aan.

Ik zie perfect en heb nergens last van. Heerlijk om geen bril of lenzen meer te moeten dragen.

Niet twijfelen, maar doen!

MS, Brugge, Relex SMILE

In september had ik een afspraak gemaakt via de website om eens te horen wat de mogelijkheden waren om m’n ogen te laseren. Na de eerste afspraak wist ik al meteen waar ik aan toe was. Ik kwam in aanmerking voor de advanced lasek methode. Ik kreeg een uitgebreide uitleg van Dr. Renier en een folder meer naar huis. Ik heb het een maand of 2 laten bezinken en dan de knoop doorgehakt om het te doen. Na 18 jaar brillen had ik het wel gehad.

Begin november nog een controle afspraak gehad en een week later was er al plaats in het lasercentrum in Drongen. Ik was een beetje nerveus, maar werd daar zeer goed ontvangen. Een vriendelijke dame nam nog wat testen van m’n ogen en we waren er klaar voor. Dr. Renier legde de procedure nog eens uit en er werden verdovingsdruppels in m’n oog gedaan. Je krijgt ook iets op je oog zodat je niet gaat knipperen.

Het gaf totaal geen vervelend gevoel, integendeel je voelt in feite niks. Het enige wat je voelt, is af en toe wat water om te spoelen maar dat is hetzelfde als je onder de douche staat met je ogen open. Kortom de ganse ingreep heeft misschien 20 min geduurd, het laseren op zich maar 20 sec. per oog, het was voorbij voor ik het goed besefte. En dan mag je rechtstaan en zie je plots alles zonder bril …. een vreemd maar super gevoel. Ik kreeg een hippe skibril op om m’n ogen te beschermen tegen uv licht ed, dat heb je wel nodig in het begin. De middag na de ingreep tranen je ogen wel nog veel, dus heb ik een beetje slaap ingehaald.

Je krijgt ook een info blad mee met wat je moet doen qua druppels in je ogen en nog geen make-up in het begin etc. Ik liet mijn ogen laseren net voor een weekend, dr. Renier had z’n telefoonnummer meegegeven indien ik last zou hebben tijdens het weekend mocht ik altijd bellen. Ik heb eerlijk gezegd geen last gehad, ik heb het ganse weekend wel nog met m’n zonnebril rondgelopen tot groot jolijt van de rest van het gezin. De maandag ben ik al terug gaan werken. Het zicht was nog niet echt 100% scherp wat in het begin wat ambetant was om naar je computer te kijken, maar elke dag ging het beter. Na de ingreep word je zeer goed opgevolgd, ik heb verschillende controle afspraken gehad bij Dr. Renier.

Ik ben zo blij dat ik van die bril af ben en heb spijt dat ik het in feite niet vroeger gedaan heb.

Ik ben zeer tevreden dat ik bij Dr. Renier en de oogkliniek terecht gekomen ben, ik zou het iedereen aanraden.

Sien J, Zuienkerke, LASEK

Na de deskundige uitleg door dr. Renier over de verschillende lasertechnieken bleek de SMILE techniek voor mij de meest geschikte omwille van de sterke correctie die nodig was. Omdat ik ook al last begon te krijgen om dichtbij te lezen, werd me bovendien comfort vision aangeraden. Hierbij wordt het dominante oog volledig gecorrigeerd en het andere oog ondergecorrigeerd, waardoor een leesbril overbodig wordt.

De ingreep zelf viel zeer goed mee; op geen enkel moment was dit pijnlijk. Ook in de periode na de ingreep heb ik op geen enkel moment pijn gevoeld. Tijdens de ingreep werd bij elke stap uitgelegd wat er stond te gebeuren; dit gaf een kalmerend en geruststellend effect. Een uurtje later stond ik al terug buiten. Het zicht was na de ingreep ietwat troebel, maar de daaropvolgende dag kon ik al zonder problemen met de auto rijden. Enkele dagen later – na het weekend – was ik al terug aan het werk. Zowel het zicht in de verte als het zicht dichtbij was zoals het hoort. De eerste weken had ik wel wat last van droge, branderige ogen, voornamelijk tijdens het werken aan de computer in een omgeving met airconditioning. De oogdruppels boden hierbij wel voldoende soelaas.

Nu – een vijftal weken na de ingreep – begint alles in zijn definitieve plooi te vallen; het is steeds minder nodig om oogdruppels te gebruiken en het vermoeide gevoel ’s avonds is ook al veel minder. Ik ben zeer tevreden dat ik deze ingreep heb laten uitvoeren.

Jo D, Brugge, Relex SMILE
[/fusion_testimonials]

Via een goede vriend, die een lasik behandeling heeft ondergaan, doorverwezen naar dr. Steven Renier. Ik kon zelf vrij snel op consultatie en werd direct op mijn gemak gesteld. Zowel het personeel als dokter Renier zijn tijdens alle consultaties zowel professioneel als zeer vriendelijk geweest.
De vele vragen die ik had, werden steeds via mail of telefoon binnen de kortste keren beantwoord, dit 24/7.
De behandeling zelf is uitermate vlot verlopen. Stap voor stap geeft de dokter uitleg tijdens de behandeling. Hij zorgt voor rust bij de patiënt waardoor de behandeling niets inhoudt.
Ondertussen beschik ik op beide ogen over een 10/10 score. Zowel bril als lenzen behoren eindelijk tot het verleden.
Voor wie twijfelt, ik kan het enkel maar aanraden!

Nogmaals bedankt!

Thijs V, Roeselare, Femtosecond LASIK

Ik was reeds enkele jaren aan het nadenken om me te informeren als ik in aanmerking zou komen om mijn ogen te laten laseren. Het enige wat me tegenhield was de kostprijs. Maar achteraf gezien had ik het al veel vroeger gedaan. Ik heb een heel goeie uitleg gehad op voorhand waar zowel de positieve dingen als de eventuele risico’s werden besproken. Ook op de dag van de behandeling voelde ik me 100% op mijn gemak. Dr Renier zei stap voor stap wat er ging gebeuren waardoor je je geen zorgen hoefde te maken.

Na enkele uren rusten en me goed aan de nabehandeling te houden kon ik terug perfect zien. Alsof er een nieuwe wereld voor je open gaat! Een andere versie van mezelf! Ook zijn er verschillende controles na de behandeling gepland zodat je er zeker van bent dat het herstel van de ogen goed verloopt. Ook zei Dr Renier steeds dat je mag bellen indien er complicaties zouden zijn wat ook zorgt voor een geruststelling. Ik zou iedereen aanraden om een afspraak te maken!

Elisa D, Izegem, Femtosecond LASIK