Ooglaser geoptimaliseerd voor mensen met een leesbril: Blended Vision

Dankzij de innovatieve lasertechnologie van Carl Zeiss Meditec kunnen we nu ook voor zorgen dat u na ooglaser veel minder een leesbril nodig hebt. Wanneer we op de “klassiek” manier ogen laseren zal iemand van boven de 50 alleen een scherp zicht hebben veraf. Door Laser Blended Vision kunnen we de focus veel dieper maken zodat we ook meer dingen dichtbij kunnen zien zonder dat we een leesbril nodig hebben. Zo kan je dan je GSM of computerscherm scherp zien zonder een bril. Je bent niet volledig verlost van een leesbril (bij lang lezen of lang met de PC werken is een leesbril nog nodig) maar bent er wel veel minder afhankelijk van.

Bij klassieke ooglaser worden beide ogen gelaserd voor veraf. Bij iemand ouder dan 50 is alles dichtbij (PC, GSM, krant) dan wazig zonder een leesbril.

presbyond laser blended vision versus regular lasik

Bij ooglaser met monovisie wordt er 1 oog scherp gesteld voor veraf, en één oog voor  tussenafstand (70cm, -1.25 dioptrie). Het beeld van beide ogen is vrij verschillend dus voor de hersenen is dit lastiger om te verwerken.

presbyond laser blended vision vs versus monovision

Bij Laser Blended Vision wordt een lichte monovisie toegepast. Tevens wordt er meer dieptescherpte gelaserd in beide ogen zodat de beelden van beide ogen beter ‘versmelten’. Dit zorgt ervoor dat het zicht beter verdragen wordt door de hersenen. Er is een aanpassingstijd van enkele maanden waarin de hersenen de beelden door ‘neurale processing” verder verscherpen.

presbyond laser blended vision light courtsey oogkliniekbrugge

Ooglaserbehandelingen: scherp zicht met een snel herstel, dankzij de nieuwste apparatuur

DR STEVEN RENIER

“Ik had het al veel eerder moeten doen”. Dat is de opmerking die ik heel vaak hoor bij patiënten die ik na een lasercorrectie op controle zie. Sinds mijn eigen ooglasercorrectie kan ik er ook over meepraten: zo’n ingreep levert een pak voordelen op: het zicht wordt perfect scherp, vanaf dat je ‘s ochtends opstaat tot ‘s avonds laat, tijdens het sporten, tijdens het zwemmen… En je bespaart een hoop geld aan brillen en contactlenzen.