Bekende mensen die hun ogen hebben laten laseren

Een ooglaserbehandeling is één van de meest uitgevoerde ingrepen ter wereld. Doorheen de jaren zijn hebben al veel bekende gezichten hun ogen hebben laten laseren. Hieronder lees je een opsomming van de meest bekende.

Brad Pitt

brad pitt ooglaserbehandeling

In verschillende films verscheen Brad Pitt nog met wide-framed pilotenbrillen zoals in The Big Short waarin hij Ben Rickert speelt, een gepensioneerde bankier. Kort nadien dumpte hij in het echte leven zijn bril in 2010 en liet hij zijn ogen behandelen met de LASIK techniek. Volgens interviews kon hij zijn vrienden en fans niet vlot genoeg herkennen zonder zijn bril en koos hij dan ook voor een ooglaserbehandeling.

Nicole Kidman

Nicole Kidman liet haar ogen laseren

Volgens de Australische actrice was haar zicht zodanig verslechterd dat ze zonder bril als ‘legally blind’ werd beschouwd. Een zicht van minder dan 1/10 dus. Toen ze uiteindelijk haar speech moest geven om haar Acadamy Award te krijgen koos ze voor LASIK zodat ze dit perfect kon doen zonder bril. ‘Nu heb ik 20-20 zicht. Ik kan niet geloven dat ik zoveel jaren heb rondgelopen met een wazig zicht. Nu kan ik pas echt zien wanneer de mensen naar me kijken of naar me zwaaien”

Courtney Cox

courtney cox ogen laten laseren

De ster uit Friends zag haar levenskwaliteit er fors op vooruitgaan toen ze in 1999 een ooglaserbehandeling kreeg met LASIK. ‘Ik moet niet meer panikeren wanneer ik een presentatie moet geven. Nu kan ik de teleprompter lezen in plaats van alles van buiten te leren’.

Kim Kardashian

kim kardashian ogen gelaserd

Kim was vroeger altijd fan van haar bril. Het gaf haar een wat ‘intellectuele look’ aan haar Instagram account. Uiteindelijk liet ze – op aanraden van haar man Kanye West – toch haar ogen laseren. De dag nadien trad ze al op met The Pussycat Dolls in Las Vegas.

Cindy Crawford

cindy crawford liet haar ogen laseren

Het gewezen supermodel en ex van Richard Gere zegt dat ze altijd een probleem had met haar contactlenzen. Tijdens haar fotoshoots had ze een hoop professionele make-up aan, en die maakte haar zicht met haar contactlenzen troebel. Uiteindelijk koos ze er voor om haar ogen te laseren. ‘De procedure was pijnloos en nu zie ik veel scherper. Het is fijn om ’s nachts wakker te worden en direct de klok scherp te zien of om te kunnen rijden zonder contactlenzen. Ik zou het iedereen aanraden’.

Richard Branson

richard branson heeft zijn ogen laten laseren

De flamboyante zakenman is eigenaar en CEO van de Virgin Group en behoort tot de top 5 rijkste britten. Hij liet zijn ogen reeds laseren toen de LASIK techniek nog in zijn kinderschoenen stond, in 2001, en is sindsdien nog steeds tevreden. Hij is dus niet alleen een pionier in het zakenleven.

Tiger Woods

tiger woods lasik

Tiger Woods is met zijn 82 PGA tour overwinningen één van de beste golfers aller tijden. Hij onderging reeds in 1999 een LASIK behandeling en een herbehandeling voor een lichte ondercorrectie enkele jaren later.

Elton John

elton john inplantlenzen

Elton John had van een collectie van 4000 brillen en dat was één van zijn vaste accesoires bij zijn outfit. Maar hij heeft in 2004 zijn ogen laten opereren. Hij liet inplantlenzen plaatsen (geen ooglaserbehandeling zoals soms wordt beweerd). Hij heeft nadien zijn uitgebreide collectie extravagante brillen laten veilen voor de Elton John Aids Foundation.

 

Bronnen:

King of LASIK