Je draagt reeds jaren een bril of contactlenzen, maar je bent wat afgeschrikt door de prijs van ogen laseren? Dat is volledig begrijpelijk. Daarom hebben we een overzicht gemaakt met al onze tarieven, waarbij je zal zien dat we bepaalde types laser al goedkoop kunnen uitvoeren, vanaf 1.150 euro per oog. Reken dat de raadplegingen nadien inbegrepen zijn, een eventuele herbehandeling de eerste twee jaar (alhoewel dit zeer zeldzaam is) ook in het pakket inbegrepen is.  Natuurlijk komt niet iedereen in aanmerking om zijn ogen te laten laseren, daarvoor dien je eerst eens een raadpleging vast te leggen voor screening.  Hierin zit de terugbetaling door de mutualiteit verrekend (meestal van 100 euro per oog), op voorwaarde dat de ingreep gebeurt door een in Belgie RIZIV geaccrediteerde arts

Wat kan ik besparen door mijn ogen te laten laseren?

Je hebt een dubbel voordeel: op lange termijn ga je een pak minder kosten hebben aan contactlenzen en brillen, én je bespaart je een hoop rompslomp met je bril of contactlenzen.
Je bespaart je maandelijkse kosten voor contactlenzen, contactlensvloeistof, je kosten voor een eventuele reservebril. Op langere termijn gaan de meesten na 45 jaar ook een leesgedeelte in de bril nodig hebben, en zo’n multifocale bril kost al gauw een 1.000 euro.  Nu gaat laser je zicht goed maken voor veraf, maar het leesprobleem bij 45+ers niet oplossen, maar het zorgt er wel voor dat een goedkope leesbril meer dan goed genoeg is voor je zicht dichtbij.

Waarom zou ik mijn ingreep laten gebeuren via de Oogkliniek in Brugge?

Dr Steven Renier is reeds jaren gespecialiseerd in ogen laseren.  We zijn ervan overtuigd dat hoe meer je op een bepaalde ingreep toelegt, hoe meer je dit doet hoe beter de resultaten zijn. We doen onze ingrepen dan ook in de LaserVisionClinic in Gent, het grootste lasercentrum van Vlaanderen waar we samenwerken met 32 chirurgen om de beste knowhow en de beste apparatuur te kunnen combineren. Want kwaliteit en veiligheid gaan altijd voorop.