Keuze tussen botox of ooglidcorrectie: snijden of niet?

Bij heel beperkte afhangende oogleden kunnen we soms een keuze maken tussen een lichte ooglift door middel van botox en kunnen we zo een bovenste ooglidcorrectie nog even uit te stellen.

Hoe werkt een ooglift door middel van Botox?

Botox verlamt tijdelijk onze spieren. Door de prikjes op de juiste zone te plaatsen, krijg je een extra werking van de naburige spier waardoor deze voor het liftende effect kan zorgen. Botox werkt wel na enige tijd uit. Het voordeel hiervan is dat je de behandeling telkens een beetje kunt bijsturen afhankelijk van hoe het bij jou inwerkt. Het nadeel is wel dat de behandeling steeds herhaald moet worden om het liftend effect aan te houden. Hoe lang het effect aanhoudt en hoe sterk het liftend effect is, is zeer persoonsafhankelijk. Gemiddeld moet je de behandeling om de 5 maanden herhalen. Bij zwangere vrouwen (of dames met een actieve kinderwens) en bij borstvoeding plaatsen we nooit Botox. Als er echt wat huid teveel is ter hoogte van de bovenste oogleden zal dit liftend effect door Botox-injecties niet sterk genoeg zijn.

Hoe werkt een bovenste ooglidcorrectie (blefaroplastie)?

blank

Het effect van een ingreep waarbij het huidoverschot van de bovenste oogleden verwijderd wordt, is duidelijk groter dan het liftend effect van Botox. Het geeft een langdurige verbetering en geeft een veel frissere blik. Omdat een éénmalige ingreep een goed effect geeft, zal het totale kostenplaatje vaak lager liggen dan de herhaaldelijke Botox-prikjes. Er volgt na een ingreep toch wel een herstelperiode die er zeker niet is na elke Botoxinjecties.