De nieuwe Visumax 800 femtosecond laser

Oogheelkunde is een high tech discipline waarbij nieuwe apparatuur zorgt voor nauwkeurigere behandelingen en extra veiligheid. We zijn verheugd dat we voor onze ooglaserbehandelingen in de Laser Vision Clinic (ogen laseren met lasik en smile) dan ook over de next-generation femtosecond laser beschikken van de firma Zeiss Meditec.

blank

Snellere behandeling

Het meest precaire moment van een laserbehandeling is de moment dat de femtosecond laser het hoornvlies lasert. Als op dat moment de patiënt knijpt of rondkijkt kan de ‘docking’ van de femtolaser loskomen waardoor de laserbehandeling moet gestopt worden. Dat is een probleem omdat we vaak de ogen moeten laseren met een andere techniek (bvb LASEK) om de behandeling verder af te werken. We willen dan ook dat de femtosecond laser zo snel mogelijk zijn werk doet, met zo weinig mogelijk last voor de patiënt. Daarom is de Visumax 800 zo’n verbetering: de behandeling bij SMILE duurt maar 8 seconden, terwijl dit vroeger 25 seconden was. Het enige andere platform dat ook een SMILE kan uitvoeren (het Schwindt ATOS platform) doet hier 45 seconden over. Sneller is hier dus beter, met minder risico’s en een betere ervaring voor de patiënt.

blank

Automatische astigmatisme correctie 

Bij de vroegere variant van SMILE, met de Visumax 500 moesten we nog de cylinder handmatig corrigeren. Dat wil zeggen dat we op voorhand stipjes plaatsen op het hoornvlies en wanneer de patiënt onder de laser ligt de stipjes aligneren met de laser. Daarmee werd de cylinder nauwkeurig verwijderd. Nu gebeurt dit echter volledig automatisch. We nemen op voorhand een foto van het oog met de IOL Master 700 in onze praktijk. Die foto wordt ingelezen door de laser en nu kan de laser op basis van de foto de cylinder exact op de juiste as verwijderen.

Automatische centrering 

Ook centrage werd bij SMILE vroeger manueel gedaan. Nu zal de next-generation femto laser van Zeiss automatisch centreren op de visuele as. Hiervoor nemen we in de praktijk eerst een foto met de IOL Master 700. Die foto laden we dan in in onze femto laser. Tijdens de behandeling zal de laser dan automatisch juist centreren. met het centralign systeem. Automatisch, vlotter en nauwkeuriger.

blank

Digitaal geconnecteerd

Doordat de laser digitaal is opgenomen in het netwerk worden alle parameters automatisch naar de laser gestuurd. Daardoor vermijden we fouten, verloopt alles vlotter en juister.